Een mix van functies

Terwijl de volledige site vroeger gebruikt werd door één enkel bedrijf, is Hi! vandaag een multifunctionele, inclusieve plek waar tal van productieve, creatieve en recreatieve activiteiten samenvloeien en die de beschikbare ruimte en faciliteiten optimaal benutten, op elk moment van de dag.

Zo vind je op de site de polyvalente zaal Den Douwe, die door de gemeente Grimbergen wordt uitgebaat. Arenal nam haar intrek op de site met een trampolinepark en padelterreinen. Pink Peaks baadt een klimzaal uit.

De vroegere opslaghallen werden opgesplitst en instapklaar gemaakt om als loods of magazijn te gebruiken. Onder andere Hello Fresh en Rose Mary vonden hier al een nieuwe thuis.

Tot slot zijn we volop bezig om de voormalige productietoren om te bouwen tot een gestapelde kmo-hal met maakateliers voor kleinschalige productieve bedrijven.

Een prikkelende plek waar teams samenkomen

Ook het kantoorgebouw, dat een oppervlakte heeft van ca. 12.000 m², krijgt een nieuwe functie. Deze locatie biedt plaats voor kleine en grote groepen om ‘real life’ samenwerken en cultuur binnen bedrijven te ondersteunen. Dit door gebruik te maken van kantoren met gemeenschappelijke ruimtes, evenement- en sportmogelijkheden.

“Hi! is functioneel, no-nonsense, toegankelijk, betaalbaar en flexibel.”

Een klimaatrobuust bedrijventerrein

In plaats van de oude gebouwen af te breken, kozen we voor een reconversie waarbij we zoveel mogelijk bestaande structuren en materialen circulair inzetten en een nieuwe bestemming geven. In het kantoorgebouw bijvoorbeeld werd veel van het materiaal behouden en gerecycleerd. De scenografie is een toevoeging aan de bestaande structuur, terwijl de renovatiewerken het gebouw helemaal klaar maken voor de toekomst. Op het dak installeerden we zonnepanelen en op de parking snellaadpalen.

Toch wordt er op de site gesloopt: omdat het terrein vroeger één grote gebetonneerde plaat was, is het hard nodig om de site te ontharden en vergroenen. Dit doen we met inheemse beplanting. Voor het kantoorgebouw komt er bijvoorbeeld een rustbos en de zone die aan de Landbeek raakt, wordt opnieuw onderdeel van de zijvallei. Zo leveren we een bijdrage aan een klimaatrobuust landschap. Voor de kmo-units kiezen we voor gestapelde units in plaats van units naast elkaar om ook hier voldoende ruimte voor het groen te voorzien.

Ook duurzame mobiliteit is een belangrijk speerpunt in het masterplan, zo is er onder andere een snellaadstation voor elektrische wagens.